Om Ulldesign

Å strikke betyr for meg å roe ned og fokusere på noe som er vakkert. Jeg gleder meg over prosessen og jeg er forventningfull til resultatet. Strikking er terapi på mange nivåer.

Den samme gleden har jeg opplevd ved garnfarging. Det tar tid å farge garn - det krever godt håndverk og en kreativ tanke. Men det er så utrolig vakkert å se fargene utvikle seg i garnet gjennom farging, tørking, hesping og ikke minst når det strikkes. Hvordan de forskjellige garnkvalitetene tar farge ulikt slutter aldri å forundre meg.

Jeg er født og oppvokst i Bergen, men har bodd på Østlandet siden 1997. De første tyve årene i Oslo, de resterende på Hvaler. Naturen, ikke minst her på Hvaler, har gitt meg mye inspirasjon til farging. Hvordan naturen selv setter sammen sine fargevalg i en enkel furu, hvilke farger svabergene gjemmer unna til du kommer tett på og hvordan havet og stranden lager de fineste kontraster. Men også i fjell og hage finner man mye inspirasjon, hvis man bare tar seg litt tid til å se etter. Og ikke minst lar jeg meg påvirke av stemninger. Hvordan fargene kan tilføre en stemning eller følelse til garnet og det ferdige strikkeplagget - det kan skje - og når det skjer er det magisk.

Hos Ulldesign vil du finne et svært bredt utvalg av garnkvaliteter, men hele tiden i en utvikling. Noen typer garn blir avviklet, og det kommer nye til. Det farges i små mengder pr. farge og kvalitet, og det vil hele tiden utvikles nye og unike farger. De fleste i et begrenset antall og kun som one of a kind som det heter på godt norsk.

Inspirasjonen til å skape farger og lage vakre plagg tror jeg alle strikkere har i seg. Et selvstrikket plagg er en investering. Det tar mange timer å lage og koster mye penger. Tilfører du håndfarget garn vil også fargevalget være unikt. Ingen vil ha akkurat det samme vakre plagget eller sjalet som deg - det er inspirasjonen!

Og så har jeg stor tro på at alle farger har en eier som bare er til for å elske dem og sette dem inn i et vakkert plagg. Det finnes ikke en stygg farge, den er bare en farge som ikke har funnet sin eier ennå.

Jeg håper du vil ha stor glede av ditt strikkeprosjekt med håndfarget garn fra Ulldesign!

Hilsen

Hilde Gunn